Oikeastaan kun se valmistuu se on enemmänkin talli kuin pihatto.
Alussa oli koppi yhdelle. Sitten tuli siihen laajennus toiselle hevoselle. Sitten se purettiin ja tehtiin uusi, hienompi koppi. Korkeampi ja isompi pihattokoppi johon mahtuu kolme(jos osaavat olla nätisti).
Tämän kylkeen tulee nyt saman verran lisätilaa ja katosta tulee harjakatto. Ennen oli vain laavukattomallinen katto.
Kopissa on lautalattia. Näyttävät jonkin verran kuseksivan mutta pidän alla pehkuja. Lattian rajassa on tuuletusaukot joissa ilma kiertää. Tämä osaltaan kuivattaa lattiaa. En ole varma maakaako vanha hevonen uudella lattialla.
Meillä oli monta vuotta pelkkä maalattia pihatossa. Mutta se ei mielestäni ole ollenkaan hyvä. Pidin alusina pehkuja ja hevosen lannasta tuli aikaa myöten siihen kunnon patja. Mutta harmikseni patja ei läpäissyt nestettä läpi vaan lillui patjan päällä. 
En tiedä sitten olisiko pelkkä puhdas hiekka ollut parempi. Tässä tapauksessa kakat olisi pitänyt kerätä aina pois. 
Olen rakentanut kyseiset hevostilat kierrätyspuusta ja- levyistä. Olen maalannut koko komeuden punamultamaalilla. Oven pielet ja ikkunan pielet ovat valkoiset. Katossa on pellit. Niissä on ruostejälkiä, mutta ei häiritse kovin hirveästi. Vuosi sitten koppi sai eristekerroksen. Lämpöäkin kertyy koppiin hevosista talvipakkasilla.
Olen onnellinen kun saan nyt katetut tilat jossa hevosta voi huoltaa ja varustaa säällä kuin säällä.
Lattiaan tulee lautalattia. Ajattelin että voin ajaa sinne autonkin talvisin. Semmoinen monikäyttö tallikatosyhdistelmä.